Echte Liefde Wacht

getuigenissen

Enkele aanmoedigende getuigenissen van mensen die zelf hebben gewacht. En daar helemaal geen spijt van hebben. 

Kijk zeker ook eens naar de getuigenissen bij onze vorige edities!

Foto
Foto

"Ik heb God, mijn vader en mijn toekomstige echtgenoot beloofd dat ik seksuele betrekkingen zou bewaren voor het huwelijk, ik wist altijd al dat dat is hoe ik het wilde."

"De tijd van wachten is ongetwijfeld een uitdagende en eervolle tijd.

Ik denk dat dating en single zijn een zeer kwetsbare tijd van ieders leven is. Het is moeilijk omdat je je hart openstelt en

(Jessica Simpson, zangeres)

"Ik ga niet zomaar uit met eender welke jongen die me opbelt. Het moet iemand zijn die ik vertrouw en die grappig is en er liefst ook nog een beetje goed uitziet. Ik vind dat tieners op de juiste persoon moeten wachten en niet zomaar met iedereen moeten afspreken."

(Rachel, 15 jaar)

tegelijkertijd probeer je het te bewaken om God te eren. Er rijzen zoveel vragen, zoals, 'Is deze persoon de ware?',... Het is een tijd die echt doordrenkt moet zijn van gebed. Voor mij was het een best eenzame tijd, je weet immers niet wat er gaat gebeuren. Ik ben blij dat ik ondertussen kan terugkijken op die tijd en zeggen dat het echt de moeite waard is om te wachten. Echt waar." 

(Rebecca St. James)

Foto

“Er wordt ons zo vaak gezegd dat wij de 'X-Generatie' zijn; geen waarden, geen dromen en geen toekomst. Maar ik weet dat ik daar geen deel van uitmaak. Trouwens, miljoenen tieners zijn

het daarmee eens. Wij beslissen dat we boven dat constante stereotype staan. Wij hebben waarden en staan op voor wat we geloven. Wij willen iets bereiken. Ik geloof echt dat wij 'generatie X-cellence' zijn. Daarom bewaar ik seks voor het huwelijk. Ik weet dat God grote plannen voor mij heeft en ik wil niet dat voorhuwelijkse seks, soa's of andere problemen die in de weg staan. Maagdelijkheid is een geschenk dat ik slechts één keer kan geven. Door dit geschenk tot het huwelijk te bewaren, zeg ik: "Mijn hele leven heeft geleid naar jou. Jij bent diegene."  (Kimberly Gloudemans, Miss California Teen USA 1997)

"Er is veel druk om uit te gaan met de populairste of de knapste jongens van school. Soms zijn er feestjes met veel drank en andere zaken waar ik liefst niks mee te maken heb. Ik ga liever weg met jongens die ik ken en vertrouw en waarvan ik zeker ben dat ze me niks vragen dat ik niet wil. En als ze knap zijn, is dat een bonus natuurlijk!" (Jana, 16 jaar)

Foto

“Seksuele betrekkingen zijn prachtig tussen echtgenoten in een huwelijksrelatie. God heeft immers beloofd dat Hijzelf de relatie zegent. Het zal nooit hetzelfde zijn

wanneer je jezelf al hebt weggegeven voor je huwelijksnacht. Het gevaar bestaat dat je emotionele wonden meedraagt in je huwelijk." 

(Brett Butler, baseballspeler bij de LA Dodgers)

“Ik wil trouw blijven aan mijn cultuur, zoals ik die in Azerbeidzjan heb achtergelaten als 8-jarig meisje. Toch is dat niet de hoofdreden dat ik maagd wil blijven totdat ik trouw. Ik vind dat, hoe cliché dit ook mag klinken, je eerste keer speciaal moet zijn. Dit moet je delen met iemand die het het waard vindt om op jou te wachten, iemand die met jou voor het altaar wil staan. Naar mijn mening betekent dit dat je elkaar waardeert om wie je bent, en niet omdat je toevallig een fijne nacht hebt gehad samen. Mensen die weten van deze overtuiging hebben er alleen maar respect voor. Ik ben ook nooit in de verleiding gekomen, omdat ik het niet zo ver laat komen. Ik ga er 100% voor. Ik wil mijn diploma behalen, carrière maken en ‘huisje, boompje, beestje'. Maar de manier waarop ik dat wil bereiken is misschien een beetje anders. Met iemand naar bed gaan voor de lol is niet iets waar ik blij van word, dit is iets intiems dat ik niet met iedereen wil delen. Waarom zou ik mezelf letterlijk en figuurlijk blootgeven aan iemand? Dat gaat pas gebeuren als ik getrouwd ben. Hoe gek het ook klinkt, de meeste dingen die je kwijtraakt kun je met enkele moeite toch weer opbouwen. Maar je zelfwaarde, je eer en je naam niet.”

Lamina (24) 

“In mijn vriendenkring is bijna iedereen gelovig. Daardoor kom ik ook eigenlijk alleen in aanraking met mannen die er hetzelfde over denken als ik. Dat maakt het allemaal ook veel makkelijker. Want als je samen hetzelfde gelooft, maakt dat je sterker om het vol te houden. Mijn eerste serieuze vriend vond het geen enkel probleem. Ook hij koos ervoor om nog niet te beginnen aan seks", vertelt Renske (26). "Natuurlijk was de verleiding soms wel groot, we waren ontzettend verliefd, maar toch konden we ons inhouden. Dat is te danken aan mijn rotsvaste geloof denk ik. Het heeft me nooit in de weg gestaan, mijn keuze. En al zou het een probleem zijn, dan weet ik dat het niet de juiste man voor mij is.” Renske vindt het vooral fijn dat ze nooit hoeft na te denken over soa’s en ongewenste zwangerschappen. Op haar keuze zal ze dan ook niet snel terugkomen. “Ik weet niet hoe seks voelt, dus mis ik het ook niet. Wat ik zó ontzettend zonde vind, is dat meisjes steeds vroeger beginnen met seks. Seks is, in mijn ogen, niet bedoeld om met de eerste de beste man te delen. Je moet er voorzichtig mee omgaan. Want als je de keuze maakt om seks te hebben, moet je ook de eventuele gevolgen kunnen accepteren. En dat kun je nog niet als 16-jarige.”