Echte Liefde Wacht

Waarom?

15 goede redenen om geen seks te hebben voor het huwelijk

Foto
 1. ​Je bent het waard dat iemand op jou wacht!
 2. Je kan verzekerd zijn van veel verdriet, onzekerheid, innerlijke kwetsuren en teleurstellingen als je je zomaar lichamelijk geeft aan iedereen die beweert wat voor je te voelen. Je bent toch geen proefkonijn?
 3. Maagdelijkheid bewust koesteren en bewaren, bewijst dat je ten volle begrepen hebt dat God seksualiteit heeft voorbestemd voor het eenmalige, onverbreekbare huwelijk.​
 4. Echte liefde wacht is een frisse levenshouding die samen gaat met zelfcontrole en die je daarom beschermt tegen jezelf en je soms onredelijke verlangens.
 5. Je hoeft geen voorbehoedsmiddelen te gebruiken, die trouwens geen 100% zekerheid bieden. Je moet niet bang zijn om zwanger te worden of iemand zwanger te maken.
 6. Je kan jezelf zo verzekeren van een duurzaam huwelijk, een veilig nest voor jezelf, voor je toekomstige en voor jullie kinderen.
 7. Reinheid is diep respect betonen voor de andere en helpt anderen inzien hoe goed en juist het is zich waardig en beheerst te gedragen.
 8. Je moet niet bang zijn om aids of een of andere geslachtsziekte op te lopen.
 9. Echte liefde wacht is weigeren anderen te gebruiken en/of in gevaar te brengen en is dus een neen tegen zelfzucht en egoïsme.
 10. Kuisheid verlangen van iemand is een goede test die uitmaakt of iemand je ziel bemint, en niet alleen je lichaam.
 11. Kuisheid onderscheidt ons van de dieren die zich louter laten leiden door hun instincten. Met het geschenk van ons verstand en onze geest moeten we onze verlangens en driften in goede banen weten te leiden.​
 12. Een belangrijk punt is dat je de openheid naar God bewaart. Weet je niet, vraagt de apostel Paulus, dat je lichaam een tempel van de Heilige Geest is?
 13. Omdat seks heel natuurlijk de openheid naar leven insluit, is elke onkuisheid een zonde tegen de natuur, die de geest kwetst.
 14. Dankzij de sacramenten van de Biecht en de Communie kan je ook je reinheid herwinnen als je uit zwakheid gevallen bent.
 15. Reine harten trekken God aan. Jezus zegt: Wie Mijn geboden onderhoudt, heeft Mij lief. Ik en Mijn Vader zullen ons dan openbaren en onze intrek nemen in het hart.  Samen met Jezus maak je van je huwelijk een echt Sacrament, een onverbreekbare band, een veilige thuis. Een zekere weg naar de Hemel zelfs. 

Want wachten is echt… echt de moeite waard.

“Een zuivere ziel is zoals een schitterende parel. Zolang hij verborgen ligt in een oester op de bodem van de zee, denkt niemand eraan om hem te bewonderen. Maar wanneer je hem het zonlicht indraagt, dan zal de parel blinken en glanzen en alle ogen naar zich toetrekken. Zo is de zuivere ziel, die nu nog verborgen is voor de ogen van de wereld, maar op een dag zal schitteren voor de engelen in de zonneschijn van de eeuwigheid."
Heilige pastoor van Ars

Een beetje geschiedenis...
Om beter de achtergrond te kunnen schetsen waarin ‘Echte Liefde Wacht’ (True Love Waits) in 1993 in de Verenigde Staten tot stand kwam, volgen hier cijfers uit de statistieken van het Amerikaans Ministerie voor Gezondheidszorg van die periode. De gevolgen van vrije seksualiteit en ‘veilig vrijen-campagnes’ zijn verschrikkelijk: 

Deze SOA’ s zijn onder meer:

In de jaren ’70 is de Amerikaanse regering begonnen met duizenden miljoenen dollars uit te geven aan de promotie van anticonceptie en campagnes

voor ‘veilig vrijen’. Maar deze hebben een omgekeerd effect gehad. Elk contraceptivum heeft een bepaalde faalkans. Hoe meer jongeren seksueel actief worden door de campagnes voor veilig vrijen, hoe groter uiteindelijk het aantal zwangerschappen (abortussen) en SOA’ s worden. Sinds de start van de ‘veilig vrijen’ campagnes zijn:

Condooms hebben als voorbehoedsmiddel reeds een faalkans van 15% bij typisch gebruik. Zwanger worden kan slechts enkele dagen per maand maar een SOA kan men oplopen bij elk seksueel contact! Achter deze cijfers gaat bovendien een onuitsprekelijk lijden schuil. Steeds meer gebroken mensen, gebroken gezinnen, liefdeloosheid, geweld,… Voor iedereen is het duidelijk dat er iets ernstigs aan de hand is met onze samenleving. Van daaruit groeide bij vele christenen de nood en het verlangen om er iets aan te doen.

In het voorjaar van 1993 lanceerden enkele gelovige jongerengroepen in de USA een campagne om seksuele onthouding voor het huwelijk aan te

moedigen. ‘True Love Waits’ werd meteen een overweldigend succes en vond zijn voorlopig hoogtepunt in juli 1994 toen tienduizenden jongeren op de grasvelden voor het Witte Huis meer dan 210.000 Echte Liefde Wacht beloftekaartjes in de grond prikten. De beweging werd in de Verenigde

Staten razendsnel populair. De resultaten kon men snel uit de statistieken aflezen. Het aantal seksueel actieve jongeren nam af. Een onderzoek bij duizend seksueel actieve meisjes bracht aan het licht dat 87% spijt had niet vanaf het begin ‘neen’ gezegd te hebben! Jongeren die op school een programma hadden gevolgd waarin seksuele onthouding en kuisheid werden aangeprezen, bleken tot vijf maal minder seksueel actief te zijn.

Een miljoen HIV-infecties in de USA

Het aantal heteroseksuele HIV-besmettingen in de USA toegenomen met 44% in vier jaar

Drie miljoen tieners jaarlijks besmet met een SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoening) in de USA

63% van alle SOA’ s in de USA komen voor bij jongeren die nog geen 25 jaar oud zijn

1 miljoen P.I.D.-infecties (ontsteking van het bekken) per jaar

1,3 miljoen nieuwe gonorroe infecties per jaar

134.000 nieuwe syfilis infecties per jaar

500.000 nieuwe herpes infecties per jaar

4 miljoen nieuwe chlamydia infecties per jaar

24 miljoen besmettingen met HPV (Human Papilloma Virus), vooral bij jongeren 

de tienerzwangerschappen toegenomen met 87%

het aantal abortussen bij jonge meisjes met 67%